Slot Loevestein Poederoijen

Slot Loevestein Poederoijen. Slot Loevestein is een kasteel en een fort. Het is gebouwd omstreeks 1357 in opdracht van de ridder Dirk Loef van Horne, hij was heer van onder andere Baucigny. U vindt Slot Loevestein in Poederoijen, een klein dorpje in de provincie Gelderland, op de plek waar de rivieren Waal en Maas samenkomen.

Het slot speelde in de tachtigjarige oorlog een rol, Willem van Oranje liet er een buitengracht uitgraven en vestingwallen aanleggen. Later ging Slot Loevestein dienst doen als gevangenis. Iedereen heeft waarschijnlijk weleens van de beroemde ontsnapping in een boekenkist van Hugo de Groot gehoord, dat gebeurde in Slot Loevestein!

Vandaag de dag is er van alles te zien op Slot Loevestein in Gelderland. U vindt er allerlei informatie over de geschiedenis van het meer dan 650 jaar oude kasteel. Ook kunt u een kijkje nemen in een historisch schooltje, soldatenhuisjes en bijvoorbeeld de kruittoren. De collectie van het museum van Slot Loevestein bestaat onder meer uit boeken, grafiek en archeologica die alle uiteraard een relatie hebben met Loevestein of zijn bewoners.

Contactgegevens Slot Loevestein Poederoijen

Loevestein 1
5307 TG  Poederoijen
Telefoon: 0183 – 447 171
E-mail: info@slotloevestein.nl
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *