Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder. Alles dat te maken heeft met water en overleven, daarvoor kunt u terecht in Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Noord-Holland. Het museum vertelt u het verhaal over de historie van het reddingwezen op zee in Nederland. Gestrande schepen, beukende golven en uitrukkende reddingsboten, dat en meer beleeft u hier in Den Helder! Wat kunt u hier onder andere aantreffen? De motorstrandreddingboot Ubbo, motorreddingboot Twenthe en roeireddingboot nr. 15.

Uiteraard gaat er ook veel aandacht uit naar de reddingmaatschappij, scheepsrampen, bijzondere reddingacties, redders, reddingdiensten van de Luchtmacht, Kustwacht en Marine, scheepscommunicatie, het weer, navigatie en nog veel meer. Voor het museum kunt u verschillende bijzondere historische reddingboten bekijken zoals de Prins Hendrik uit 1951, de Insulinde van 1927 en de Johan de Witt uit 1941. Deze laatste boot maakt regelmatig rondvaarten in de Binnenhaven.

Contactgegevens Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers Den Helder

Willemsoord 60-G