Museum voor Anatomie en Pathologie Nijmegen

Museum voor Anatomie en Pathologie Nijmegen. In het studiecentrum van het Radboudumc in Nijmegen kunt u het Museum voor Anatomie en Pathologie vinden. De geschiedenis van de eerste collectie gaat terug tot het jaar 1967. Het museum trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers die ge├»nteresseerd zijn in de functie en bouw van het menselijk lichaam. Het museum bestaat uit twee expositiezalen, de studiezaal Pathologie en de studiezaal Anatomie.

De collectie Anatomie bestaat uit een verzameling foetussen, embryo’s en preparaten in een conserverende vloeistof, die informatie geven over de groei van de menselijke vrucht van conceptie tot geboorte. De collectie Pathologie laat een groot aantal preparaten zien van menselijke organen met afwijkingen. Het Museum voor Anatomie en Pathologie Nijmegen is een interessant bezoek voor jong en oud!

Contactgegevens Museum voor Anatomie en Pathologie Nijmegen

UMC St Radboud Centraal