Museum ’t Behouden Huys West-Terschelling

Museum ’t Behouden Huys West-Terschelling. Dit museum op Terschelling richt zich met zowel vaste als wisselende tentoonstellingen op de geschiedenis, cultuur en zeevaart van Terschelling. Dit museum in Friesland is vernoemd naar Het Behouden Huys, het huis dat Willem Barentsz (geboren op Terschelling) en zijn bemanning in 1596 bouwden op Nova Zembla om in te overwinteren.

Geschiedenis Museum ’t Behouden Huys

Museum ’t Behouden Huys is te vinden in twee originele commandeurswoningen in het dorpje West-Terschelling. Het museum werd al in 1939 opgericht, onder andere door Gerrit Knop, Jan Lieuwen, B. Stobbe en J.W. van Dieren. Het museum begon als een tijdelijke tentoonstelling, maar deze was zo populair dat er besloten werd een permanent museum van te maken. Elke jaar wordt een nieuwe expositie gehouden die op de een of andere manier betrekking heeft op het eiland Terschelling en de bewoners.

Ontdekkingsreiziger Willem Barentsz

Zoals de naam al aangeeft, is er speciale aandacht voor de bekende ontdekkingsreiziger Willem Barentsz van Terschelling. Barentsz maakte drie reizen om de Noordoostelijke Doorvaart te vinden. Hierbij verkende hij de kusten van Nova Zembla en ontdekte Bereneiland en Spitsbergen. In het museum kunt u zijn schip binnenstappen maar ook zijn overwinteringshut bekijken.

Tentoonstelling sprookjes en sagen

Een andere aanrader in Museum ’t Behouden Huys is de expositie over sprookjes en sagen. Deze verhalen vertelden de Terschellingers elkaar eeuwenlang door. In deze speciale expositie leert u er alles over. Daarnaast is er voor de kinderen van 3 tot 13 jaar een speciale schatkistspeurtocht.

Toegangsprijzen Museum ’t Behouden Huys West-Terschelling

Volwassenen € 4,00
Kinderen van 4 t/m 17 jaar € 2,00
Groepskorting volwassenen vanaf 20 personen € 3,00
Groepskorting 4 t/m 17 jaar vanaf 20 personen € 1,50
Terschellingers (op vertoon van uittreksel bevolkingsregister of red. Doeksen pas) gratis
Controleer toegangsprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Openingstijden Museum ’t Behouden Huys West-Terschelling

Van 1 april tot 1 november:
dinsdag t/m vrijdag:  10.00 uur – 17.00 uur
zaterdag en zondag: 13.00 uur – 17.00 uur

Van 1 november tot 1 april:
woensdag, zaterdag en zondag: 13.00 uur – 17.00 uur

Carnaval- en krokusvakantie:
dinsdag t/m vrijdag: 10.00 uur – 17.00 uur
zaterdag en zondag: 13.00 uur – 17.00 uur
Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Museum ’t Behouden Huys West-Terschelling

Commandeurstraat 30