Museum Stedhûs Sleat Sloten

Museum Stedhûs Sleat Sloten. Het museum Stedhûs Sleat is gevestigd in het voormalige stadhuis van Sloten, een plaatsje in de provincie Friesland. In dit museum kunt u terecht voor een rijke collectie voorwerpen die te maken hebben met de historie van de plek Sloten. Op de zolder van het museum vindt u de Laterna Magica, een prachtige en in Nederland unieke collectie van toverlantaarns.

Collectie toverlantaarns

De collectie op de zolder van dit museum in Friesland bestaat uit toverlantaarns. U stapt even binnen in de wereld van een oud-inwoner van Sloten: Peter Bonnet. Peter Bonnet leefde van 1898 tot 1979 en heeft tijdens zijn leven de mooiste toverlantaarncollectie samengesteld die er in Nederland te vinden is. De toverlantaarn was de voorloper van de film- en diaprojector en zij was vele eeuwen lang een bron van vermaak voor zowel kinderen als volwassenen.

Een toverlantaarn is een toestel waarmee op een lichte wand of een wit scherm vergrote beelden van op glas geschilderde voorstellingen geprojecteerd kunnen worden. De toverlantaarn werd uitgevonden rond het jaar 1660, en in die tijd snapten mensen nog niet waar die kleurige beelden op de muur of het scherm vandaan kwamen, vandaar dat ze dachten dat het tovenarij was!

Museumwinkel Stedhûs Sleat

Naast de prachtige collectie van het museum kunt u hier ook een kijkje nemen in de museumwinkel. Hier kunt u terecht voor een bijzonder cadeau of een leuk souvenir. Er zijn verschillende kleine dingetjes maar ook grotere voorwerpen te verkrijgen die te maken hebben met de Sloter geschiedenis of de toverlantaarns die u in het museum kunt bekijken. Er zijn ook vele leuke dingen voor kinderen te koop!

Toegangsprijzen Museum Stedhûs Sleat Sloten

Volwassenen: € 3,- p.p.
Kinderen 6 t/m 17 jaar: € 2,- p.p.
Kinderen tot 6 jaar en Museumkaart: gratis
Groepen volwassenen: € 2,50 p.p. (min. 10 personen)
Groepen kinderen: € 1,50 p.p. (min. 10 kinderen)
Controleer toegangsprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Openingstijden Museum Stedhûs Sleat Sloten

1 april t/m 31 oktober
dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
1 juli t/m 31 augustus ook op de maandag open
Voor groepen ook op afspraak geopend.
Gesloten op 1e Paasdag, Koningsdag, 5 mei, Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag.
Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Museum Stedhûs Sleat Sloten

Heerenwal 48
8556 XW Sloten
Tel: 0514 – 531 541
E-mail: info@museumstedhussleat.nl
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *