Maritiem centrum Abraham Fock Hollum

Maritiem centrum Abraham Fock Hollum. Aan de Oranjeweg in het dorpje Hollum op Ameland vindt u Martitiem centrum Abraham Fock. Hier zijn vele leuke dingen te ontdekken, zowel door kinderen als door volwassenen. In de oude Commissiekamer navigeert u zowel door de tijd als door het centrum aan de hand van kompas, sterren en kustlijnen. U kunt er deelnemen aan een echte reddingsactie en bent getuige van bijzondere kapiteinsverhalen. Uw kennis van de maritieme wereld kunt u testen op de leuke displays en u kunt zelf communiceren via radioverbindingen.

Paardenreddingboot Abraham Fock

Heel leuk zijn ook de demonstraties van de paardenreddingboot. Het hele jaar door wordt deze demonstratie gegeven, gemiddeld zo’n een keer per maand. Het Maritiem centrum is de uitvalsbasis hiervoor. De reddingboot wordt met veel geweld door tien paarden naar zee getrokken, iets dat iedereen eens moet beleven! Op het strand ten zuidwesten van Hollum vindt de lancering plaats. Het Maritiem centrum Abraham Fock is een ervaring voor iedereen!

Toegangsprijzen Maritiem centrum Abraham Fock Hollum

Volwassenen: €4,50
Kinderen (5 t/m 12 jaar): €3,25
Groepstarief volwassenen: €4,25
Groepstarief kinderen (5 t/m 12 jaar): €2,75
Controleer toegangsprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Openingstijden Maritiem centrum Abraham Fock Hollum

Januari t/m eind maart – woensdag en donderdag: 13.00 – 17.00 uur
Eind maart t/m eind oktober – maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Eind maart t/m eind oktober – zaterdag en zondag: 13.30 – 17.00 uur
November – dinsdag t/m zaterdag: 10.30 – 17.00 uur
November – zondag: 12.00 – 17.00 uur
December – woensdag t/m zaterdag: 13.30 – 17.00 uur
In de vakanties gelden andere openingstijden!
Gesloten op Koningsdag, 4 en 5 december, Eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op de overige feestdagen is het museum alleen ’s middags geopend van 13.30 tot 17.00 uur.
Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Maritiem centrum Abraham Fock Hollum

Oranjeweg 18