Kaap Skil, Museum van Jutters en Zeelui Oudeschild Texel

Kaap Skil, Museum van Jutters en Zeelui Oudeschild Texel. Iedereen kent wel van die verhalen over welke schatten strandjutters wel niet vinden. Strandjutters vertellen graag over hun vondsten en het zijn verhalenvertellers bij uitstek. Bij Kaap Sil is nog veel meer te beleven en te zien. Bekijk de visserhuisjes van de oude bewoners van Texel, er zijn regelmatig leuke demonstraties van bijvoorbeeld visroken of touwslaan.

Daarnaast komt u alles te weten over de VOC en zeelui als Michiel de Ruyter die vroeger kind aan huis waren in Oudeschild. Klim eens in een oude duikboot en voel hoe het in de negentiende eeuw was om met zo’n gevaarte op de Waddenzee rond te dobberen. Op de begane grond van Kaap Sil vindt u een winkel en het museumcafé.

De eerste verdieping is ingericht met allemaal archeologische vondsten van de (Texelse) zeebodem. In het souterrain van museum Kaap Sil vindt u een maquette van De Texelse Reede. Genoeg te doen en te zien dus bij Kaap Sil op Texel!

Contactgegevens Kaap Skil, Museum van Jutters en Zeelui Oudeschild Texel

Heemskerckstraat 9