Het Noordbrabants Museum Den Bosch

Het Noordbrabants Museum Den Bosch. In de Verwersstraat in Den Bosch vindt u het Noordbrabants Museum. Het is een veelzijdig museum met aandacht voor onder andere de geschiedenis, kunst en cultuur van Noord-Brabant. Er is een mooie vaste collectie met daarnaast diverse tijdelijke tentoonstellingen in de zijvleugel en in de tuingalerij. De verzameling van het museum loopt van de prehistorie tot het heden.

In de kunstcollectie kunt u onder andere werk aantreffen van Vincent van Gogh, Pieter Brueghel de Jonge en Theo Kuypers. Daarnaast vindt u er Romeins wijnservies, Neolitisch aardewerk en bijvoorbeeld een historische maquette van Den Bosch. Ook is er een beeldentuin met daarin beeldhouwwerken van onder andere Arie Berkulin, Hanneke Mols-van Gool en Jan Toon van der Ven.

Contactgegevens Het Noordbrabants Museum Den Bosch

Verwersstraat 41