Ecomare De Koog Texel

Ecomare De Koog Texel. Waarschijnlijk het allerleukste museum van Texel: Ecomare! In dit museum en dierenpark ontdekt u het Werelderfgoed de Waddenzee, de Noordzee en Texel. U vindt het museum middenin het Nationaal Park De Duinen van Texel. Ecomare bestaat uit een zeehondenopvang, een natuurmuseum, een vogelopvang en een zeeaquarium.

In het museum leert u alles over de natuur van de Noordzee en de Waddeneilanden. Echte dieren bekijken kan natuurlijk ook, de zeehondenopvang is buiten en verschillende keren per dag vinden hier voerpresentaties plaats. Kom eens kijken bij de bruinvispresentatie of bij het zeehonden of vogels voeren! Ook het zeeaquarium ondergronds is een echte aanrader. Hier zijn verschillende open aquaria waar tientallen soorten zeesterren, schaaldieren, vissen en schelpdieren leven. Sla ook de nieuwe Walviszaal niet over voor een spannende expositie waar u tussen de walvisskeletten door loopt.

Lekker uitblazen kan in het restaurant waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. Na uw bezoek kunt u in het winkeltje een leuk souvenir kopen, bijvoorbeeld een knuffel, natuurboek of een wandelkaart. Ecomare is een verplicht bezoekje voor iedereen die Texel bezoekt!

Contactgegevens Ecomare De Koog Texel

Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog – Texel
Tel: 0222 – 317 741
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *