Cultuurhistorisch Museum Texel De Waal

Cultuurhistorisch Museum Texel De Waal. Enkele tientallen jaren geleden richtte een groep enthousiaste bewoners van Texel het Agrarisch- en Wagenmuseum Texel op in een authentieke stolpboerderij. Doel van dit museum was het bewaren van de geschiedenis van het Texelse boerenleven. In de loop der jaren werd het museum steeds groter, tegenwoordig wordt er op zo’n 1500 m2 een collectie tentoongesteld. De collectie werd ook steeds breder, dit was de aanleiding om het museum om te dopen tot Cultuurhistorisch Museum Texel.

Elk jaar worden in het museum andere thema’s uitgelicht, waaronder Bloembollenteelt, Akkerbouw, Vervoer en Weidebouw. Wat kunt u zoal bekijken in dit mooie museum op Texel? Verschillende authentieke koetsen en boerenwagens, oude landbouwmachines, verschillende voorwerpen en machines voor melkverwerking en kaas- en boterbereiding, noem maar op! Ook zijn er geregeld leuke demonstraties van oude ambachten en exposities van kunstwerken.

Contactgegevens Cultuurhistorisch Museum Texel De Waal

Hogereind 6