Toankamer ’t Ponthús Stavoren

Toankamer ’t Ponthús Stavoren. Als u Stavoren bezoekt, dan kunt u er niet onderuit om een bezoekje te brengen aan Toankamer ’t Ponthús. Dit interessante museum in Friesland geeft u een kijkje in de historie van de stad Stavoren. Stavoren is niet zomaar een stad, het is de oudste stad van Friesland en kent dus een rijke geschiedenis. De roemruchte geschiedenis van Stavoren komt in dit museum tot leven!

Vestiging Toankamer ’t Ponthús Stavoren

Het museum is gevestigd in twee pandjes die oorspronkelijke gebouwd zijn als dienstwoningen voor werknemers van de Rederij. De Rederij hield jarenlang de (trein)pontverbinding in stand tussen Stavoren en Enkhuizen. Later werden de huizen niet meer bewoond door machinisten, stokers en andere veerbootmedewerkers, maar de huizen werden nog altijd Ponthuzen genoemd. Daar komt ook de naam van het museum vandaan.

Van alles te zien in museum Toankamer ’t Ponthús

U als bezoeker wordt op eigentijdse wijze wijzer gemaakt over de historie van de stad Stavoren. Er loopt door het gebouw heen een tijdbalk van het jaar nul tot nu, waarop alle belangrijkse historische punten worden aangemerkt. Denk aan bijvoorbeeld de Slag bij Stavoren, de plunderingen door de Noormannan en het Hanzeverleden.

Museum voor kinderen

Naast voor volwassenen is dit museum ook heel erg geschikt voor kinderen. Er is voor hun een speciale speurtocht opgezet en ook kunnen zij in de speciale kinderhoek van alles leren in het museum.

Toegangsprijzen Toankamer ’t Ponthús Stavoren

Volwassenen: € 1,00
Kinderen: gratis
Controleer toegangsprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Openingstijden Toankamer ’t Ponthús Stavoren

13.30 – 17.00 uur
mei, juni, september: woensdag, vrijdag en zaterdag
juli en augustus: woensdag t/m zaterdag
oktober: woensdag en zaterdag
Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Toankamer ’t Ponthús Stavoren

Hellingspad 10-12
8715 HT Stavoren
Tel: 0514 – 681 863
E-mail: info@ponthuus.nl
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *