‘t Steenhuus Niebert

‘t Steenhuus Niebert. Een bijzonder museum, dat is ’t Steenhuus in Niebert, provincie Groningen. Dit is het enige overgebleven Steenhuis van Groningen en u bent welkom in het schuurgedeelte ervan. In heel Nederland zijn slechts enkele steenhuizen in tact gebleven, het is dus heel bijzonder om er eens een kijkje te nemen.

U vindt er altijd twee permanente ambacht-exposities, één voor het schildersambacht en één voor het bakkersvak. Daarnaast vindt u er verschillende ambachten met de bijbehorende gebruiksvoorwerpen, ook goed vertegenwoordigd is de vroegere middenstand. Elk jaar is er een nieuwe wisseltentoonstelling.

De tuin is vrij toegankelijk en hier vindt u verschillende oude fruitrassen en de dikste rode beuk van het noorden van Nederland. Er kan een kopje koffie of fris worden gedronken op het binnenplein in het museum of op het buitenterras als het weer zich daarvoor leent. Daarnaast is de omgeving prachtig en daardoor erg geschikt voor een mooie fietstocht of wandeling. Samen met de Nieberter Molen en Museum ’t Rieuw vormt ’t Steenhuus de Culturele Driehoek Nuis-Niebert.

Contactgegevens ‘t Steenhuus Niebert

‘t Pad 15A
9365 TA Niebert
Tel: 0594 – 520 072 of 06 – 438 666 99 (voor inlichtingen en afspraken) of 06  – 251 939 72 (tijdens openingsuren)
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *