Streekmuseum Schippersbeurs Elsloo

Streekmuseum Schippersbeurs Elsloo. In Esloo in de provincie Limburg kunt u een bezoekje brengen aan Streekmuseum Schippersbeurs. Het museum is vernoemd naar de voormalige schippersbeurs die in 1620 gebouwd werd door schipper en reder Jan Conoincx. Een schippersbeurs is een gebouw waar verladende bedrijven hun aanvragen voor scheepsruimte moesten deponeren en waar de vrachten over de ingeschreven schepen werden verdeeld.

Het hoofdgebouw van de schippersbeurs in Elsloo stamt uit de 17e eeuw en is in Maaslandse stijl uitgevoerd. De twee aangrenzende arbeiderswoningen stammen uit de 18e eeuw. Sinds het jaar 1960 zijn de collecties van het museum hier ondergebracht. Brengt u dit museum in Limburg een bezoekje dan maakt u een reis door de tijd. De reis begint bij de resten van een grafveld en bandkeramische nederzetting uit circa 5000 voor Christus. Uit deze tijd kunt u onder andere verschillende grafgiften en typisch aardewerk bekijken.

Vervolgens begeeft u zich door de Romeinse tijd waaruit u onder andere glazen flesjes, bronzen spelden en dakpannen kunt zien. De reis eindigt bij de werkomstandigheden en leefwijze van de Maaslandse bevolking van de periode 1650 tot 1950. Een boeiend bezoekje voor jong en oud!

Contactgegevens Streekmuseum Schippersbeurs Elsloo

Op de Berg 4-6
6181 GT Elsloo
Tel: 046 – 437 60 52
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *