Streekmuseum Het Dorp van Bartje Rolde

Streekmuseum Het Dorp van Bartje Rolde. Bartje, wie kent ‘m niet? “Ik bid nie veur brune bon’n!”, die Bartje, de hoofdpersoon uit de boeken van Anne de Vries. In het Drentse plaatsje Rolde vindt u Streekmuseum Het Dorp van Bartje. Het is een historisch streekmuseum en informatiecentrum, gelegen zo’n vijf kilometer van Assen.

Hier leert u alles over de historie van Rolde en de provincie Drenthe en alles over Drentse boerderijen. U kunt er onder andere prehistorische vondsten van amateur-archeoloog Tjerk Vermaning bekijken. Onderdeel van dit museum in Drenthe is het Anne de Vries Museum, hier krijgt u een uitstekend beeld van deze schrijver en zijn boeken. Enkele andere dingen die u in Streekmuseum Het Dorp van Bartje kunt bekijken zijn:

• oudheidkamer anno 1920
  • Hunebed
  • schooltje anno 1930
  • zandtapijten anno 1920-1940
  • plaggenhut

Daarnaast is er nog veel meer te zien, waaronder een collectie van 100 antieke strijkijzers. Dit museum in Drenthe is een aanrader voor iedereen!

Contactgegevens Streekmuseum Het Dorp van Bartje Rolde

Balloërstraat 2A