Stichting Museum Canadian Allied Forces 1940-1945 Groningen

Stichting Museum Canadian Allied Forces 1940-1945 Groningen. Voor velen is het niet bekend dat ook in de stad Groningen een oorlogsmuseum te vinden is. Sterker nog, het museum in Groningen is het grootste oorlogsmuseum van het noorden van Nederland! Stichting Museum Canadian Allied Forces 1940-1945 is te vinden aan de Ulgersmaweg, op het bedrijventerrein Ulgersmaborg. Het museum begon in 1995 met een semi-permanente opstelling van de collectie van Heiko Ates. In 1980 startte hij zijn collectie met een Willys MB Jeep. Deze werd weer in perfecte staat gebracht, waarna onder andere een GMC vrachtwagen en een Dodge WC Ambulance volgden.

In de loop der jaren groeide de collectie steeds verder totdat het tijd werd voor een eigen pand aan de Beckerweg. De collectie bleef groeien en in 2010 werd het museum verplaatst naar de Ulgersmaweg in Groningen. Naast voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog kunt u hier vele andere dingen bekijken waaronder wapens, authentieke uniformen en allerlei gebruiksvoorwerpen.

Museum Canadian Allied Forces 1940-1945 is een echte aanrader om te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het museum beperkte openingsdagen kent, kijk dus vooraf even op de website om teleurstelingen te voorkomen. Nog een pluspunt: een bezoekje is gratis!

Contactgegevens Stichting Museum Canadian Allied Forces 1940-1945 Groningen

Ulgersmaweg 51