Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora Den Burg Texel

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora Den Burg Texel. Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora is het eerste en grootste strandjuttersmuseum van de hele wereld! In dit museum kunt u terecht voor de mooiste verhalen van echte strandjutters, zij vertellen u graag over hun belevenissen en de zwerftochten over het strand.

In museum Flora vindt u strandvondsten die meer dan zeventig jaar oud zijn. U vindt dit museum aan de Pontweg op Texel, tussen de dorpen Den Burg en De Koog in. Het is gelegen achter een boerderij uit 1840. Binnen vindt u een bonte verzameling van strandvondsten. U kunt het zo gek niet verzinnen of het is ooit op het Texelse strand gevonden! Ook op het buitenterrein kunt u terecht voor vele curieuze vondsten, waaronder vliegtuigonderdelen, een stuurhut, ankers, een vuurtorentje en verschillende markeringsboeien.

Contactgegevens Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora Den Burg Texel

Pontweg 141