Revolutie – Museum voor Modelvliegtuigen Nijmegen

Revolutie – Museum voor Modelvliegtuigen Nijmegen. De ontwikkeling van de luchtvaart, die is in dit museum in beeld gebracht. Dit mag wel de meest revolutionaire evolutie van de 20e eeuw worden genoemd, vandaar de naam van het museum Revolutie.

U vindt in dit Museum voor Modelvliegtuigen een imponerende collectie van honderden vliegtuigen die nagebouwd zijn op schaal 1:72. Er zijn vliegtuigen uit de hele wereld te vinden, zowel op het gebied van civiel, experimenteel, sport en militair. Door de modelvliegtuigen is de geschiedenis van de luchtvaart vanaf het begin tot vandaag de dag in beeld gebracht.

U vindt in museum Revolutie in Nijmegen bijvoorbeeld het allereerste vliegtuig van de Gebroeders Wright uit 1903. Ook allerlei andere bekende vliegtuigen zult u hier tegenkomen zoals de Dakota, de JSF, de Concorde, de Spitfire, de Hoovercraft en nog veel meer andere toestellen.

Contactgegevens Revolutie – Museum voor Modelvliegtuigen Nijmegen

Griegstraat