Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon. Hét oorlogsmuseum van Nederland, dat is het Oorlogsmuseum Overloon in Noord-Brabant. Het is het grootste oorlogsmuseum van Nederland. Het is gevestigd in een bosachtig park waarin twee musea zijn samengevoegd, het Marshallmuseum en het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum.

Zoals de naam al aangeeft vindt u in Oorlogsmuseum Overloon een grote collectie aan oorlogsgerelateerde voertuigen en andere voorwerpen. De oprichting gebeurde aan de hand van resten van de Slag om Overloon, zoals kanonnen en tanks. Enkele bijzondere stukken in de collectie zijn een werkende Sovjet-T-34 tank, een Duitse radarinstallatie en een B-25 Mitchell-bommenwerper.

Verder zijn er vele wapens te bekijken, uniformen van de Wehrmacht en geallieerden en andere militaire gebruiksvoorwerpen. Er is een permanente expositie die is gewijd aan de Jodenvervolging in Nederland. Daarnaast worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Een bezoekje aan het Oorlogsmuseum Overloon is interessant en indrukwekkend voor iedereen!

Contactgegevens Oorlogsmuseum Overloon

Museumpark 1
Overloon
E-mail: info@oorlogsmuseum.nl
Website

Provincie:
Plaats:
Categorie:

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *