Nederlands Fotomuseum Rotterdam

Nederlands Fotomuseum Rotterdam. Het Nederlands Fotomuseum is in het jaar 2003 opgericht, in 2007 verhuisde het museum naar het opvallende gebouw Las Palmas. Het museum is eigenlijk begonnen aan het einde van de jaren tachtig. In die tijd was het verzamelen van fotografie nog niet vanzelfsprekend. Niemand wist in die tijd wat er gedaan moest worden met archieven van fotografen. Om deze reden werd het Nederlands Fotoarchief opgezet, waarna later het Fotomuseum werd geopend.

Een groot deel van het Nederlands fotografisch erfgoed wordt door het Nederlands Fotomuseum beheerd. Daarnaast organiseert het museum internationale tentoonstellingen over (uiteraard) fotografie en ook vindt u hier hét kenniscentrum voor fotografie van Nederland.

U komt hier alles te weten over de wereld in beelden. Ook komt de geschiedenis van de fotografie in ons land aan bod en ziet u fotografie in al haar facetten: experimenteel, documentair, historisch en hedendaags. Het museum heeft meer dan vijf miljoen beelden in bezit.

Contactgegevens Nederlands Fotomuseum Rotterdam

Gebouw Las Palmas
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
Tel: 010 – 203 04 05
E-mail: info@nederlandsfotomuseum.nl
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *