Natura Docet Wonderryck Twente Denekamp

Natura Docet Wonderryck Twente Denekamp. Een lastige naam voor een heel leuk museum, dat is Natura Docet Wonderryck Twente! In dit wonderbaarlijk actieve museum ontdekt u de pracht van het Twentse dierenrijk en landschap. Bekijk het beroemde coulisselandschap door de ogen van de dieren die er wonen. Wonderryck is een echt belevingsmuseum en een landschapscentrum.

Het museum bestaat sinds 1911 en het was het eerste natuurhistorisch museum dat toegankelijk was voor bezoekers. Oprichter van dit museum in Overijssel was onderwijzer J.B. Bernink. In het jaar 2013 is het museum volledig verbouwd. U kunt in dit museum talloze objecten bekijken waaronder:

• opgezette dieren
  • fossielen
  • mineralen

Daarnaast is er een museumtuin die is ingericht als landschapstuin. Hierin staan planten die in de streek Twente voorkomen. Enkele topstukken uit de collectie van Natura Docet Wonderryck Twente zijn het fossiel van de Ichthyosaurus, een kalfje met twee koppen en een prachtige Kogeldioriet. Natura Docet Wonderryck Twente: een plek van betovering!

Contactgegevens Natura Docet Wonderryck Twente Denekamp

Oldenzaalsestraat 39