Museum voor vlakglas- en emaillekunst Ravenstein

Museum voor vlakglas- en emaillekunst Ravenstein. In Ravenstein, een plaatsje in de provincie Noord-Brabant, vindt u het Museum voor vlakglas- en emaillekunst. Het is een vrij nieuw museum, het werd in 2005 geopend. Het museum is gevestigd aan de Marktstraat en het is een particulier museum.

U kunt er terecht voor steeds van samenstelling wisselende tentoonstellingen over emaillekunst en glaskunst. Bij glaskunst kunt u denken aan glasfusing, glas in lood en bijvoorbeeld glasappliqué. Emaillekunst kunt u vinden op objecten, sieraden en panelen. Daarnaast kunt u in dit mooie museum ook terecht voor leuke workshops, waaronder emailleren en glas in lood. Ook is er een bibliotheek te vinden waarin veel literatuur over emaille- en glaskunst is bijeengebracht.

Contactgegevens Museum voor vlakglas- en emaillekunst Ravenstein

Marktstraat 22