Museum voor het Kruideniersbedrijf Utrecht

Museum voor het Kruideniersbedrijf Utrecht. In een klein, zeventiende eeuws huisje vindt u het Museum voor het Kruideniersbedrijf. Het huisje ligt aan een binnenplaatsje tussen de Lange Jansstraat en de Hoogt. Stapt u dit museum binnen, dan maakt u direct een stap terug in de tijd… U waant zich in de tijd van Betje Boerhave, een kruideniersvrouw die in de negentiende eeuw leefde. Aan de hand van haar dagboeken heeft haar kleinzoon haar dagelijks leven bewerkt en gesitueerd hier in Utrecht. Dit museum staat dan ook wel bekend onder de naam Betje Boerhavemuseum.

Het Museum voor het Kruideniersbedrijf bestaat al meer dan veertig jaar en bestaat uit een tentoonstellingsruimte en een winkel. U kunt er een ruim aanbod aan ‘ouderwetse’ dingen kopen, zoals griesmeel, (kerk)pepermuntjes, Ulevellen en meer, uiteraard allemaal afgewogen met behulp van gewichten. Er is een permanente expositie met onder andere Sunlight zeepverpakkingen, een groot assortiment blikjes, spaarzegelsystemen, een oude koffiebovenbrander en nog veel meer. Daarnaast zijn er vaak wisselende vitrine-exposities, vele bedrijven vinden het een eer om hier aan mee te doen. Kom snel eens binnen in dit unieke stukje geschiedenis in de stad Utrecht!

Contactgegevens Museum voor het Kruideniersbedrijf Utrecht

Hoogt 6