Museum van de Vrouw Echt

Museum van de Vrouw Echt. Jazeker, waarschijnlijk had u er nog nooit van gehoord maar het bestaat echt: het Museum van de Vrouw! En u kunt dit museum vinden in het Limburgse plaatsje Echt. Dit museum vertelt het verhaal over de geschiedenis van de vrouw, zowel in gezin als in de samenleving. De vrouw als moeder, oma, echtgenote en gezinsmanager, maar ook als bijvoorbeeld jonkvrouw, vroedvrouw, boerin, naaister of verpleegster.

Er is een interessante vaste collectie te vinden, maar daarnaast zijn er ook vrijwel altijd bijzondere tijdelijke tentoonstellingen die een bepaald thema uitlichten. U leert alles over ‘de vrouw’, op het gebied van onder andere:

• eten en drinken
  • mode
  • gebruiken en tradities
  • geloof en bijgeloof

De historie van de vrouw wordt in een hedendaagse perspectief geplaatst en biedt daardoor boeiende inzichten in het leven van vandaag de dag. Er is een belangrijke collectie van volkskundige voorwerpen, waarvan een groot deel uit Limburg en de omgeving van Echt afkomstig is.

Contactgegevens Museum van de Vrouw Echt

Plats 1