Museum Meermanno | Huis van het Boek Den Haag

Museum Meermanno | Huis van het Boek Den Haag. Museum Meermanno is het oudste boekenmuseum in de wereld. U vindt dit museum in Den Haag, in het voormalige woonhuis van Willem Hendrik Jacob, baron van Westreenen van Tiellandt. Hij was de stichter van het museum. Het museum richt zich op het gedrukte en geschreven boek in al zijn vormen.

Centraal in dit museum staat de vormgeving van boeken, zowel de historie hiervan als de vormgeving van vandaag de dag. U vindt in Museum Meermanno in de provincie Zuid-Holland een collectie boeken uit vrijwel alle periodes van de boekgeschiedenis in het westen. U kunt er onder andere middeleeuwse handschriften en incunabelen bekijken, dit zijn drukken van voor het jaar 1501. Ook is het museum in het bezit van de grootste verzameling van ex-librissen van Nederland.

Contactgegevens Museum Meermanno | Huis van het Boek Den Haag

Prinsessegracht 30