Museum de Gevangenenpoort Den Haag

Museum de Gevangenenpoort Den Haag. In Museum de Gevangenenpoort in Den Haag ontdekt u het verhaal van de misdaad en straf door de eeuwen heen. En niet in een ‘gewoon’ museum, maar in de eeuwenoude gevangenis zelf! De Gevangenenpoort is namelijk een middeleeuwse gevangenis, waarin sinds 1882 het museum gevestigd is.

U kunt hier terecht voor een verzameling van straf- en martelwerktuigen, hierdoor is het museum niet echt geschikt voor kinderen onder de acht jaar. Er zijn onder andere duimschroeven, brandijzers, pijnbanken, beulzwaarden en schandborden te  bekijken. Ook kunt u een kijkje nemen in de verschillende historische ruimten zoals het cellenblok, de pijnkamer, de ridderkamer, vrouwenkamer en de examineerkamer. Een heel boeiend museum in de provincie Zuid-Holland!

Contactgegevens Museum de Gevangenenpoort Den Haag

Buitenhof 33