Museum De 5000 Morgen Hoogeveen

Museum De 5000 Morgen Hoogeveen. Hét cultuurhistorisch museum van Hoogeveen, dat is natuurlijk Museum De 5000 Morgen. Dit museum in Drenthe is gestart in 1971 en begon toen als Veenmuseum aan de Hoofdstraat 64 in Hoogeveen.

In het jaar 1976 verhuisde het museum naar het huidige pand aan de Hoofdstraat 9, de naam werd veranderd in Streekmuseum. In de jaren ’90 werd de naam veranderd naar Museum De 5000 Morgen. Deze naam komt van de Algemeene Compagnie van 5000 Morgen, de eerste verveningscompagnie die in 1631 werd opgericht in Zwartsluis.

In Museum De 5000 Morgen leert u alles over de historie van Hoogeveen. Aan bod komen onder andere het turfgraversverleden en de bijenteelt. Ook de scheepvaart speelt een belangrijke rol in dit museum. Toen het veen verdween werd de industrie belangrijk in Hoogeveen. U vindt hier een permanente tentoonstelling maar ook jaarlijks een wisselexpositie. Ook zijn er enkele ingerichte stijlkamers. Leuk van dit museum is ook nog eens dat de toegang gratis is!

Contactgegevens Museum De 5000 Morgen Hoogeveen

Hoofdstraat 9