Museum Belvédère Oranjewoud

Museum Belvédère Oranjewoud. In het prachtige plekje Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud en de stad Heerenveen, vindt u Museum Belvédère. Museum Belvédère wordt wel hét museum voor hedendaagse en moderne kunst in Friesland genoemd.

Dit museum in Friesland is opgericht als wens van de drie mannen Boele Bregman, Sjoerd de Vries en Thom Mercuur. Vooral Thom Mercuur droomde al jarenlang van de oprichting van een eigen museum. Het had veel voeten in de aarde maar uiteindelijk is het hem samen met anderen gelukt.

Museum Belvédère werd eind 2004 officieel geopend door toenmalig koningin Beatrix. Ook is er een documentaire gemaakt, genaamd ‘De droom van Thom Mercuur’. Deze film is gemaakt door Jonne Severijn, Wouter Snip en Kees Hin en gaat over het onstaan van dit museum.

Gebouw Museum Belvédère

Het gebouw van Museum Belvédère is een ontwerp van Eerde Schippers van Inbo. Het is 13 meter breed en 104 meter lang. Het gebouw won de prijsvraag BNA Gebouw van het Jaar 2006. Het gebouw is vernoemd naar de Belvédère in het park Oranjewoud, een hoge toren waarop u een mooi uitzicht heeft.

Collectie Museum Belvédère Oranjewoud

U kunt in het museum eigentijdse en twintigste eeuwse beeldende kunst uit Friesland vinden. Er worden met name kunstwerken vertoond van Friese kunstenaars en geestverwanten die u verder nauwelijks in het openbaar zult tegen komen. Het accent wordt gelegd op schilderkunst die gericht is op de landschappelijke sfeer.

De collectie van het museum bestaat uit onder andere een vaste collectie met werken van Hendrik Werkman, Jan Altink, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden, Jan Mankes en Robert Zandvliet. Onder andere de stijlen impressionisme, constructivisme, realisme, expressionisme en nieuwe figuratie komt u tegen in dit museum in Friesland.

Openingstijden Museum Belvédère Oranjewoud

Dinsdag t/m zondag: 11.00-17.00 uur

Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Entreeprijzen Museum Belvédère Oranjewoud

Volwassenen: €9,00
Kinderen tot 12 jr (gezin): gratis
CJP: €5,40
Basisonderwijs (in schoolverband): €2,25
Voortgezet Onderwijs (in schoolverband): €3,50
Museumkaart: gratis
Vereniging Rembrandt: gratis
Groepstarief: €8,25 (>10p.)
Rondleiding (max. 25 p. per groep): €55,-
Rondleiding MLO/SBB: €35,-
Rondleiding scholen: €35,-

Controleer entreeprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Museum Belvédère Oranjewoud

Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Oranjewoud
Tel: 0513 – 644 999
E-mail: info@museumbelvedere.nl
Website

Provincie:
Plaats:
Categorie:

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *