Leudalmuseum Haelen

Leudalmuseum Haelen. In het Limburgse plaatsje Haelen kunt u terecht in het Leudalmuseum. Dit museum in Limburg is gevestigd in het St.-Elisabethshof, op de bovenste verdieping van Bezoekerscentrum Leudal. Er is in het museum een vaste tentoonstelling die is opgedeeld in vier thema’s:

  • Archeologie
  • Geschiedenis (Tweede Wereldoorlog)
  • Flora en Fauna
  • Heemkunde

In het gedeelte ‘Flora en Fauna’ vindt u onder andere een dassenburcht. Bij de sectie ‘Archeologie’ kunt u allerhande voorwerpen bekijken, van voorwerpen uit de steentijd tot zwaarden uit de tijd van de Merovingen. In het gedeelte ‘Heemkunde’ vindt u vele huishoudelijke voorwerpen en informatie over het verenigingsleven.

De Tweede Wereldoorlog wordt mooi belicht in het onderdeel ‘Geschiedenis’. Hier wordt aandacht geschonken aan onder andere de Duitse inval op 10 mei 1940, de vormen van verzet en de luchtoorlog. Daarnaast zijn er geregeld tijdelijke tentoonstellingen in het Leudalmuseum. Het Leudalmuseum is tevens de ideale startplek voor een prachtige wandeling door het Leudal. In het Bezoekerscentrum kunt u terecht voor alle informatie over de omgeving, wandelkaarten en meer.

Contactgegevens Leudalmuseum Haelen

Roggelseweg 58
6081 NP Haelen
Tel: 0475 – 497 010
E-mail: bezoekerscentrumleudal@leudal.nl
Website

Provincie:
Plaats:
Categorie:

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *