Landbouw en Streekmuseum ‘t Rieuw Nuis

Landbouw en Streekmuseum ‘t Rieuw Nuis. Museum ’t Rieuw vindt u in het kleine plaatsje Nuis, gelegen in de provincie Groningen. Het museum is gevestigd in de boerderij Kimm, die u vindt op het prachtige landgoed Coendersborch. Sinds 2012 is Landbouw en Streekmuseum ‘t Rieuw hier gevestigd, daarvoor was het museum al 25 jaar lang in het schuurgedeelte van de borg Coenderborch te vinden.

De collectie van ’t Rieuw bestaat uit werktuigen, gebruiksvoorwerpen en gereedschappen die tot de jaren ’60 van afgelopen eeuw werden gebruikt in het boerenbedrijf. Niet alleen in het bedrijfsgedeelte, maar ook in het huishouden. Ook is er bijvoorbeeld een ingerichte smederij en een timmerwerkplaats, met de bijbehorende gereedschappen.

Naast de permanente tentoonstelling wordt er jaarlijks een thema-expositie ingericht. Samen met museum ’t Steenhuus en de Nieberter Molen vormt ’t Rieuw de Culturele Driehoek Nuis-Niebert.

Contactgegevens Landbouw en Streekmuseum ‘t Rieuw Nuis

Oudeweg 17