Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude Buren Ameland

Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude Buren Ameland. Op het eiland Ameland zijn verschillende leuke en interessante musea te vinden. Één van deze musea is Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude, te vinden in het dorp Buren. Dit museum in Friesland vertelt het verhaal over het leven van de boeren op het oude Ameland. Veel boeren op Ameland combineerden het boerenbedrijf met jutten, jagen en vissen.

Het museum is dan ook opgedeeld in twee delen: landbouw en jutten. U kunt er een authentiek ingericht boerderij bekijken, in het juttersdeel kunt u talloze uiteenlopende strandvondsten bewonderen. Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude behoort tot de Amelander Musea, samen met onder andere Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager en Maritiem Centrum Abraham Fock.

Contactgegevens Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude Buren Ameland

Hoofdweg 1