Koeienmuseum Workum

Koeienmuseum Workum. Een oer Hollands museum, zo mag het Koeienmuseum in Workum wel genoemd worden! Die zwartwitte koeien in de weilanden zijn zo’n gewoon gezicht, maar heeft u zich weleens echt in koeien verdiept? Dat kan bij dit leuke museum in Friesland! Hier leert en vindt u alles over koeien.

Geschiedenis Koeienmuseum Workum

De geschiedenis van het Koeienmuseum gaat terug tot het jaar 1958. In dat jaar kwam Sijtje 60 ter wereld, een prachtig kalf waar de boer erg blij mee was. Op dezelfde dag kwam ook de dochter van de boer ter wereld: Lian. Vele jaren vierden Sijtje 60 en Lian samen hun verjaardag. In de loop der jaren ontstond bij Lian een passie voor koeien en uitte dit zich in een grote verzameling van koeienspullen. In 1997 opende het Koeienmuseum voor het eerst haar deuren!

Collectie Koeienmuseum Workum

In het Koeienmuseum is echt van alles te vinden over koeien. Wat dacht u bijvoorbeeld van een compleet badkamerassortiment met koeienprint? En wist u dat er zelfs beha’s voor koeien bestaan? Daarnaast vind u in dit museum in Friesland ook fokregisters uit de jaren ’20, een doosjes melktanden, een kwartetspel met runderrassen, een koeienbijbel… U kunt het zo gek niet verzinnen of het is hier te vinden!

Winkel Koeienmuseum

Bij het Koeienmuseum is een leuk winkeltje te vinden. Hier kunt u terecht voor allerlei leuke koeienspulletjes. Ook kunt u even lekker op het terras zitten en genieten van een kopje koffie of een ijsje.

Toegangsprijzen Koeienmuseum Workum

Wolwassenen: € 2.00
Kinderen t/m 12 jaar: € 1.25
Voor groepen meer dan 15 personen gereduceerd tarief
Controleer toegangsprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Openingstijden Koeienmuseum Workum

Het museum is in de maanden juli en augustus geopend op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 -17.00 uur.
In de maanden juni en september is het museum alleen op afspraak geopend.
Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Koeienmuseum Workum

Sud 154
8711 CZ Workum
Tel: 06 – 202 788 01
E-mail: info@klameare.nl
Website

Provincie:
Plaats:
Categorie:

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *