Kinderboekenmmuseum Den Haag

Kinderboekenmmuseum Den Haag. Het Kinderboekenmuseum stamt uit 1994. In dat jaar opende het museum zijn deuren in Den Haag. Ten tijde van de opening was het een van de eerste musea speciaal op kinderen gericht. Het is onderdeel van het Letterkundig Museum dat in hetzelfde gebouw is gevestigd, aan het Prins Willem-Alexanderhof.

De doelstelling van deze musea is de waardering en belangstelling voor het literaire erfgoed en de literatuur te vergroten. In het Kinderboekenmuseum kunnen kinderen spelenderwijs kennis maken met de jeugdliteratuur in Nederland. Ook kunnen ze erachter komen hoe inspirerend en verrijkend verhalen zijn. Centraal in het museum staan het stimuleren van plezier in lezen en het creatief omgaan met taal.

Een ander belangrijk deel in het museum bevat het bewaren van het werk en dingen over het persoonlijke leven van illustratoren en kinderboekenschrijvers. Enkele bijzondere dingen die u in dit museum in Zuid-Holland kunt aantreffen zijn:

  • briefjes van Annie M.G. Schmidt
  • de typemachine van Thea Beckman
  • het manuscript van Dik Trom
  • de zonnebril van Paul van Loon

Alleen de leukste en mooiste voorwerpen worden tentoongesteld, de rest van de collectie is voornamelijk beschikbaar voor onderzoek.

Contactgegevens Kinderboekenmmuseum Den Haag

Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
Tel: 070 – 333 96 66
E-mail: info@kinderboekenmuseum.nl
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *