Kasteel Duivenvoorde Voorschoten

Kasteel Duivenvoorde Voorschoten. Kasteel Duivenvoorde werd al in 1226 genoemd en is een van de oudere kastelen van de provincie Zuid-Holland. Het is gevestigd onder Voorschoten in de Duivenvoordecorridor. In het gebouw zijn verschillende historische interieurs uit de 17e, 18e en 19e eeuw te bekijken.

U waant zich hier echt in de oude tijd. Er is een unieke 19e-eeuwse blauwe logeerkamer maar ook een vroeg 18e-eeuws goudleerkabinet. Bekijk ook de imposante ontvangst- en feestzaal of de Turkse kamer uit de 19e eeuw. Ook vindt u er een zeer diverse collectie van kunstvoorwerpen. Alle voorwerpen houden verband met de families die hier woonden:

  • familie Van Wassenaer (13e tot 18e eeuw)
  • familie Steengracht (19e eeuw)
  • familie Schimmelpenninck van der Oye (20e eeuw)

Opmerkelijk aan dit kasteel is dat het nooit is verkocht, het is altijd via vererving over gegaan. Soms zelfs via vrouwelijke lijn, wat best uniek was bij kastelen in Nederland. Bij het kasteel hoort een prachtig park dat in de loop der eeuwen verschillende tuinfasen heeft gekend.

Het begon als boomgaard en moestuin, in de 18e eeuw werd het een formele en classicistische tuin. In de 19e eeuw werd het weer omgevormd tot Engels landschapspark. Het park is gedeeltelijk open voor wandelaars.

Contactgegevens Kasteel Duivenvoorde Voorschoten

Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten
Tel: 071 – 561 37 52
E-mail: informatie@kasteelduivenvoorde.nl
Website

Provincie:
Plaats:
Categorie:

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *