Historische Scheepswerf en Skûtsjemuseum De Stripe Eernewoude

Historische Scheepswerf en Skûtsjemuseum De Stripe Eernewoude. In het plaatsje Eernewoude (Earnewâld in het Fries) vindt u de historische scheerpswerf en Skûtsjemuseum De Stripe. Het ontwerp van het gebouw is ontleend aan een zogenaamd skûthûs, deze vormde vroeger het hart van een Friese scheepswerf. Dit museum in Friesland is gericht op het leven van de vroegere zeilschippers die op skûtsjes voeren.

Ook wordt er aandacht besteed aan de kampioenscompetetities van IFKS en SKS van vandaag de dag. In de speciaal ingerichte werkplaatsen leert u alles over oude ambachten uit de scheepsbouw, denk dan bijvoorbeeld aan een zeilmakerij en een smederij. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen te zien, breng zelf eens een bezoekje aan dit interessante museum!

Contactgegevens Historische Scheepswerf en Skûtsjemuseum De Stripe Eernewoude

De Stripe 12