Het Eerste Friese schaatsmuseum Hindeloopen

Het Eerste Friese schaatsmuseum Hindeloopen. Friesland is natuurlijk hét Mekka van de schaatssport, en waar kunt u dan ook beter terecht voor een schaatsmuseum? Precies, nergens, vandaar dat u in de plaats Hindeloopen terecht kunt voor het Eerste Friese schaatsmuseum.

In dit museum in Friesland ontdekt u de eeuwenlange historie van de schaatssport. Het museum is gevestigd in een prachtig karakteristiek pand in Hindeloopen. Het museum opende in 1983 kleinschalig, maar vandaag de dag is het het grootste museum op schaatsgebied.

Collectie Het Eerste Friese schaatsmuseum Hindeloopen

U vindt in het Het Eerste Friese schaatsmuseum niet alleen de allergrootste verzameling van schaatsen en sleeën van de wereld, ook kunt u hier terecht voor de complete geschiedenis van de welbekende Elfstedentocht. Daarnaast vindt u er nog vele andere voorwerpen, waaronder rolschaatsen en skates, is er een werkplaats met smederij, schaatsenmakerij en lakkerij en vindt u er veel informatie over het kortebaanschaatsen.

Het museum is toegankelijk voor mensen in een rolstoel, tevens is er een aangepast toilet aanwezig. Een verplicht bezoekje voor iedere Fries of bezoeker van Friesland!

Openingstijden Het Eerste Friese schaatsmuseum Hindeloopen

Dagelijks: 10.00 tot 18.00 uur
Zondags: 13.00 tot 17.00 uur

Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Entreeprijzen Het Eerste Friese schaatsmuseum Hindeloopen

€ 3,00 per persoon

Controleer entreeprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Het Eerste Friese schaatsmuseum Hindeloopen

Kleine Weide 1-3