Hannemahuis, centrum voor Harlinger cultuur en historie Harlingen

Hannemahuis, centrum voor Harlinger cultuur en historie Harlingen. Hét gemeentemuseum van Harlingen, dat is natuurlijk het Hannemuis, gevestigd aan de Voorstraat. De stadshistorie van Harlingen staat in dit mooie museum in Friesland centraal. U ontdekt hier onder andere van alles over:

• de Harlinger walvisvaarders
  • de jeneverstokerij
  • de Harlinger aardewerktegels

En dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van dit museum. U kunt een kijkje nemen bij het prachtige miniatuurhuis, ook kunt u het flonkerende zilversmeedwerk bewonderen dat de Harlinger ambachtslieden vroeger maakten. Via een scherm kunt u zwerven door de straten van het vroegere Harlingen. Ook kunt u zich in de kunsthandel van de negentiende eeuw adviseren over de aankoop van een schilderij. U ziet het, er is echt van alles te doen in het Hannemahuis.

U kunt er tevens een audiotour volgen om als het ware door de historie van Harlingen te lopen. Ook is er een aparte zaal waar geregeld tijdelijke exposities zijn en ook zijn er in de bijbehorende tuin jaarlijks verschillende beeldententoonstellingen. Het Hannemahuis in Harlingen is een echte aanrader!

Openingstijden Hannemahuis Harlingen

di t/m vr: 11:00-17:00u
za en zo: 13:30-17:00u

Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Entreeprijzen Hannemahuis Harlingen

Volwassenen: €5,00
4 tot 18 jaar: €2,50
Museumkaart, ICOM, Vereniging Rembrandt, Vrienden Hannemahuis, rolstoelbegeleider: gratis
Groepskorting volwassenen: €4,50 per persoon
Groepskorting 4 tot 18 jaar: €2,00 per persoon

Controleer entreeprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Hannemahuis, centrum voor Harlinger cultuur en historie Harlingen

Voorstraat 56
8861 BM Harlingen