Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag. Aan de Stadshouderslaan vindt u het Gemeentemuseum Den Haag. Wat u in dit museum in de provincie Zuid-Holland kunt verwachten? Een uitgebreide collectie op de gebieden:

  • moderne kunst
  • mode
  • kunstnijverheid
  • muziekinstrumenten

Een van de bekendste stukken in het Gemeentemuseum Den Haag is Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. In de sectie Moderne Kunst krijgt u een overzicht van de kunst in Nederland vanaf de 19e eeuw tot nu. U ziet hier voorbeelden van de Haagse School, De Stijl, het Bauhaus en het Expressionisme.

Naast Piet Mondriaan hangen er werken van onder andere Claude Monet, Francis Bacon en Pablo Picasso. In de collectie Kunstnijverheid kunt u onder andere Delfts aardewerk, moderne glaskunst, Haags zilver en Islamitisch glas bekijken. Op modegebied is er een collectie van kostuums, sieraden, accessoires en modetekeningen- en prenten.

In de muziekcollectie krijgt u een beeld van de historie van de traditionele Europese muziekinstrumenten, bekijk bijvoorbeeld verschillende blaasinstrumenten, klavieren en tokkelinstrumenten. Ook zijn er instrumenten uit andere culturen te bekijken en hedendaagse elektronische instrumenten. Gemeentemuseum Den Haag, een gevarieerd dagje uit!

Contactgegevens Gemeentemuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
Tel: 070 – 338 11 11
E-mail: info@gemeentemuseum.nl
Website

Provincie:
Plaats:
Categorie: ,

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *