Fries Grafisch Museum & Grafisch Kabinet Joure

Fries Grafisch Museum & Grafisch Kabinet Joure. Dit museum is onderdeel van het Museum Joure, u kunt dit museum dan ook in Joure vinden. Het museum is ondergebracht in een deel van de voormalige geelgieterij Keverling. U vindt in dit museum in Friesland een zetterij en drukkerij. Daarnaast zijn er tentoonstellingen van hedendaagse grafisch werk.

Er zijn machines in de drukkerij van omstreeks het jaar 1900 die nog werken. In 1979 werd de stichting Fries Grafisch Museum opgericht. Toentertijd was het museum vooral een stijlkamer die gepresenteerd werd in het Fries Museum in Leeuwarden. De collectie groeide en had daar niet meer genoeg plaats. Toen vestigde het museum zich in Joure tussen verschillende andere ambachten en collecties in het Museum Joure.

Contactgegevens Fries Grafisch Museum & Grafisch Kabinet Joure

Geelgietersstraat 1-11