Flipje en Streekmuseum Tiel

Flipje en Streekmuseum Tiel. De meeste mensen kennen dit kleine, rode mannetje wel: Flipje! Al sinds jaar en dag staat dit mannetje bekend als mascotte voor de plaats Tiel in Gelderland. De meeste mensen kennen Flipje van de jampotten van het merk De Betuwe, dat uiteraard in Tiel gevestigd was. Heel terecht dat Flipje een eigen museum krijgt, wel gecombineerd met een streekmuseum van Tiel.

Het Flipje en Streekmuseum Tiel is een hartstikke leuk museum dat geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. Het museum is gevestigd in een mooi historisch pand aan de rivier de Waal. De stad Tiel is één van de oudste van ons land en Tiel kent een roerige geschiedenis. De vroegere bewoners heetten Bataven en zij vochten in het Romeinse leger. Meer hierover vindt u in het museum.

Daarnaast vindt u in dit museum bijvoorbeeld ook informatie over de plunderingen van de Vikingen die plaatsvonden in het jaar 1008 en de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard speelt ook Flipje het fruitbaasje een grote rol in het museum. Graag tot ziens in het Flipje en Streekmuseum Tiel!

Contactgegevens Flipje en Streekmuseum Tiel

Plein 48
4001 LJ Tiel
Telefoon: 0344 – 614 416
E-mail: info@museumtiel.nl
Website

Provincie:
Plaats:
Categorie:

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *