Drents Museum Assen

Drents Museum Assen. Het Drents Museum is waarschijnlijk het bekendste museum van Drenthe, u vindt het museum in de hoofdstad Assen. Het is gevestigd in een monumentaal pand uit het jaar 1885, hier zat vroeger een postkantoor in.

Er is een grote vaste collectie te vinden die gericht is op de prehistorie van de provincie Drenthe. U vindt er onder andere verschillende veenlijken, waaronder het bekende meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Daarnaast zijn er verschillende vondsten te bewonderen uit de trechterbekercultuur, waaronder de oudste boot.

Ook voor de figuratieve kunst zit u goed in het Drents Museum Assen. Het noordelijk realisme is goed vertegenwoordigd met honderden kunstwerken van onder andere Henk Helmantel, Sam Drukker, Douwe Elias, Berend Groen en Eddy Roos. Ook zijn er vele kunstwerken te vinden uit de collectie Nederlandse kunst- en kunstnijverheid 1885 – 1935. Er zijn geregeld wisselende tentoonstellingen. Een heel bijzondere en populaire tentoonstelling in het Drents Museum was die van het Terracottaleger in 2008. Deze tentoonstelling werd door bijna een half miljoen mensen bezocht, een record voor het Drents Museum. Ook de mummie-tentoonstelling van 2014 was een groot succes.

Het Drents Museum is absoluut een verplicht bezoekje als u de hoofdstad van Drenthe bezoekt!

Contactgegevens Drents Museum Assen

Brink 1
Assen
Tel: 0592 – 377 773
E-mail: info@drentsmuseum.nl
Website

Provincie:
Plaats:
Categorie:

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *