Deltapark Neeltje Jans Vrouwenpolder

Deltapark Neeltje Jans Vrouwenpolder. De Deltawerken zijn misschien wel de bekendste bouwwerken van ons land. In de hele wereld zijn de Deltawerken bekend. De deltawerken behoren volgens het Amerikaans genootschap van civiele ingenieurs zelfs tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen, naast onder andere de Golden Gate Bridge en het Panamakanaal.

Deltapark Neeltje Jans is een attractiepark op het voormalige eiland Neeltje Jans dat zowel een educatie als een attractieve functie heeft. Tijdens de bouw van de Oosterscheldekering van 1979 tot 1986 werd een voorlichtingscentrum geopend dat door honderdduizenden mensen werd bezocht uit binnen- en buitenland. Hieruit is Deltapark Neeltje Jans ontstaan.

In de loop der jaren zijn er naast het voorlichtingscentrum ook attracties toegevoegd, waaronder zeedieren en waterplezier. Er is onder andere een zeehonden- en zeeleeuwenverblijf, er worden ook shows gegeven met de zeehonden. Ook de Waterspeelplaats is een echte bezoekerstrekker, daarnaast zijn er nog vele andere leuke attracties.

Contactgegevens Deltapark Neeltje Jans Vrouwenpolder

Eiland Neeltje Jans
Faelweg 5
4354 RB Vrouwenpolder
Tel: 0111 – 655 655
E-mail: info@neeltjejans.nl
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *