De Mesdag Collectie Den Haag

De Mesdag Collectie Den Haag. De Mesdag Collectie vindt u in de stad Den Haag. Het is een museum voor de beeldende kunst, voorheen heette het Museum H.W. Mesdag. Het museum is in het jaar 1887 geopend door Hendrik Willem Mesdag. Mesdag was zelf schilder maar ook een groot kunstverzamelaar.

In 1903 schonk hij het museum aan de Nederlandse Staat. Het museum bestaat zowel uit het woonhuis en atelier van het echtpaar Mesdag als uit het museumgedeelte. Het zwaartepunt van de collectie van het museum ligt op kunstenaars van de Franse School van Barbizon.

Hier kunt u werken bekijken van onder andere Théodore Rousseau, Camille Corot en Charles-François Daubigny. Ook is er kunst te bekijken van schilders van de Haagse School, waar Mesdag zelf ook toe behoorde. Er worden schilderijen vertoond van onder andere:

• Jozef Israëls
  • Anton Mauve
  • Antonio Mancini

Naast schilderijen vindt u bij De Mesdag Collectie ook keramiek, tekeningen en Japanse kunst.

Contactgegevens De Mesdag Collectie Den Haag

Laan van Meerdervoort 7-F