Cultuurhistorisch museum Sorgdrager Hollum

Cultuurhistorisch museum Sorgdrager Hollum. Cultuur, historie en de gebruiken van Ameland komen op bijzondere wijze bij elkaar in het Cultuurhistorisch museum Sorgdrager. Een reis door dit museum op Ameland voert u mee door de eeuwen.

De Amelander geschiedenis

De Amelanders leefden eeuwenlang geïsoleerd op het eiland. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze een volledig eigen cultuur ontwikkelden. Ontdek in dit museum wat deze cultuur precies inhoudt en hoe de Amelanders eeuwen samenleefden. In dit museum op Ameland luister u naar verhalen, heeft u bijzondere ontmoetingen met het verleden en ziet u geschreven teksten ontstaan.

U kunt hier in het open depot snuffelen, hier worden de meest bijzondere voorwerpen tentoongesteld. Ervaar het museum optimaal met de podcatcher, hiermee luistert u naar de verhalen achter de voorwerpen en duikt u volledig terug in de tijd.

Sorgdragershuuske

Neem een kijkje in het Sorgdragershuuske, een Commandeurswoning uit 1751 die gebouwd is door Pieter Cornelis Sorgdrager. In de prachtig ingerichte stijlkamer ziet u hoe de mens eeuwen geleden leefde op Ameland. Op de zolder van het Sorgdragershuuske kunt u daarnaast nog een mooie collectie van Amelander meubels bekijken. Een aanrader!

Het museum is toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Toegangsprijzen Cultuurhistorisch museum Sorgdrager Hollum

Volwassene: € 4,25 p.p.
Kind (5 t/m 12 jaar): € 3,00 p.p.
Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Openingstijden Cultuurhistorisch museum Sorgdrager Hollum

De openingstijden van Cultuurhistorisch museum Sorgdrager verschillende per periode.
Gesloten op Koningsdag, 4 en 5 december, 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op overige feestdagen is het Cultuur-historisch museum alleen ’s middags geopend van 13.30 – 17.00 uur.
Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens Cultuurhistorisch museum Sorgdrager Hollum

Herenweg 1
9161 AM Hollum – Ameland
Tel: 0519 – 554 477
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *