Anne Frank Huis Museum Amsterdam

Anne Frank Huis Museum Amsterdam. Het Anne Frank Huis behoort tot één van de meest bezochte musea van heel Nederland. Iedereen in Nederland heeft weleens van dit museum gehoord. En niet alleen Nederlanders kennen dit museum! Elk jaar trekt het Anne Frank Huis meer dan een miljoen bezoekers waarvan ongeveer 90% bezoekers uit het buitenland zijn! Het Anne Frank Huis is te vinden aan de Prinsengracht op nummer 263-267.

Iedereen kent wel het verhaal van het Joodse meisje Anne Frank. In de Tweede Wereldoorlog dook zij samen met haar familie onder in een schuilplaats in dit gebouw, het was het pand van haar vaders bedrijf Opekta. In de onderduikperiode hield Anne Frank een dagboek bij. Op 4 augustus 1944 werd de familie Frank verraden en werden de onderduikers gearresteerd. Uiteindelijk heeft alleen vader Otto Frank de oorlog overleefd. Het dagboek van Anne Frank is bewaard gebleven en zorgt al decennia lang voor een indrukwekkende kijk op de Tweede Wereldoorlog.

Het Achterhuis en de bedrijfsruimte zijn voor publiek toegankelijk. Ook kunt u hier uiteraard het originele dagboek bekijken en daarnaast nog vele brieven, foto’s en geluidsarchieven waarmee u een indringend beeld krijgt van het Joodse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Contactgegevens Anne Frank Huis Museum Amsterdam

Prinsengracht 267