Amsterdam

Amsterdam. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en dé plek als u op zoek bent naar iets leuks om te doen. U vindt Amsterdam in de provincie Noord-Holland, het ligt aan het IJ en de Amstel. In de gemeente Amsterdam wonen meer dan 800.000 mensen, hiermee is het de grootste gemeente van Nederland. Amsterdam staat wel bekend als de stad waar álles mogelijk is. U vindt er de mooiste bezienswaardigheden, prachtigste musea en leukste activiteiten.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam kent vele bijzondere bezienswaardigheden die een bezoekje zeker waard zijn. De Amsterdamse grachtengordel is al een bezienswaardigheid op zich. Met de populaire rondvaart komt u langs de mooiste plekjes. Amsterdam is ook een echte museumstad, u vindt er een recordaantal musea die zich richten op talloze onderwerpen. Enkele toppers zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank huis. Ook de Amsterdamse Wallen zijn natuurlijk in vrijwel de hele wereld bekend. Deze buurt wordt ook wel het Red Light District genoemd, naar de rode lampen achter de ramen waar vele prostituees hun zaken doen. Het bekendste bouwwerk van de stad Amsterdam is natuurlijk het Paleis op de Dam.

Museum in Amsterdam

Er zijn vele bezienswaardigheden in Amsterdam te vinden, maar de liefhebber van het museum kan in deze stad écht zijn hart ophalen! Amsterdam kent enkele tientallen musea. U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een museum over te vinden. De bekendste musea zijn natuurlijk het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, het Van Gogh museum en het Stedelijk Museum. Een andere aanrader op museumgebied is bijvoorbeeld ook Tassenmuseum Hendrikje, hier kunt u terecht voor een grote collectie aan handtassen, koffers en buidels van het jaar 1500 tot nu. Ook Museum Van Loon is een bezoekje waard, u vindt dit museum aan de Keizersgracht. Het is het woonhuis van de regentenfamilie Van Loon, Willem van Loon was medeoprichter van de bekende V.O.C. Het is een van de fraaiste huizen van de stad Amsterdam en een deel van het huis is voor bezoekers opengesteld. En jazeker, in Amsterdam is zelfs een Sexmuseum te vinden! Met jaarlijks zo’n 500.000 bezoekers mag dit museum wel een echte attractie genoemd worden. U ziet het, voor een interessant museum hoeft u niet lang te zoeken in Amsterdam!

Andere leuke uitjes in Amsterdam

Hoeft u geen zin in een museum of bent u gewoon op zoek naar een ander uitje? Ook daarvoor zijn er in Amsterdam mogelijkheden genoeg. Ga bijvoorbeeld heerlijk wandelen in het prachtige Vondelpark. Het Vondelpark is vernoemd naar de schrijver en dichter Joost van den Vondel. Elk jaar komen er zo’n 10 miljoen mensen in het park. Ook voor een dagje dierentuin bent u in Amsterdam goed. Natura Artis Magistra, kortweg Artis genoemd, is de oudste dierentuin van Nederland. U kunt hier talloze dieren bekijken, wat dacht u bijvoorbeeld van stokstaartjes, pinguïns, beren, olifanten en slangen?

Voor de leukste uitjes bent u in Amsterdam aan het juiste adres!

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *