Aldfaers Erf Route Allingawier

Aldfaers Erf Route Allingawier. Allingawier is een mooi klein terpdorpje in de provincie Friesland. De Alfaers Erf Route leidt u door dit romantische dorpje en de omgeving. De museumroute is zo’n twintig kilometer lang. Het is een unieke route die u langs verschillende plaatsjes brengt met authentieke gebouwen, interessante voorwerpen en verhalen. Het is echt een reis door de tijd!

Het is mogelijk om de museumroute op elk punt te beginnen, maar als u wilt starten met een lekker kopje koffie met Friese kruidkoek dan begint u het beste in Allingawier. Allingawier is tevens het centrum van de museumroute. Er zijn talloze bezienswaardigheden waarmee u zich geruime tijd kunt vermaken. U vindt in dit museumdorp onder andere een:

  • kerkje
  • bakkerij
  • smederij
  • brandweerhuis

In het kerkje in Allingawier vinden geregeld tentoonstellingen plaats. In de bakkerij kunt u de drabbelkoeken proeven, een echte lekkernij naar een eeuwenoud recept. Ook kunt u onder meer een stropershut en een prachtige museumboerderij bezoeken.

Voor de kleine bezoekers is er een leuke speel- en doeboerderij. Onderweg zijn er verschillende gelegenheden waar u even kunt zitten en wat te eten en drinken kunt bestellen. Voor een dagje plezier, komt u naar Allingawier!

Contactgegevens Aldfaers Erf Route Allingawier

Kanaalweg 4
8758 LD  Allingawier
Tel: 0515 – 231 631
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *