AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst Utrecht

AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst Utrecht. Het AAMU is dé plek in Europa waar u Aboriginal kunst van vandaag de dag kunt u ervaren. Dit museum in Utrecht biedt elk jaar twee nieuwe tentoonstellingen door het hele gebouw waarmee u kennis kunt maken met de kracht en de veelzijdigheid van de Aboriginal kunst uit Australië. Elke expositie heeft een eigen invalshoek en licht verschillende kunstenaars of thema’s uit.

De kunstwerken variëren van grote doeken tot boombastschilderijen en van multimediawerk tot uitdagende installaties. Er wordt de nadruk gelegd op de hedendaagse kunst. Daarnaast wil het museum educatie en informatie geven over de grote diversiteit en de kwaliteit van deze kunststroming. De bezoekers kunnen zien wat de verschillen en juist overeenkomsten zijn tussen de westerse en de Aboriginal beeldende kunst.

Contactgegevens AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst Utrecht

Oudegracht 176