Aaltens Industrie Museum Aalten

Aaltens Industrie Museum Aalten. In het Aaltens Industrie Museum aan de Markt 14 in Aalten leert u alles over het werken en leven van de mensen door de tijd heen. Er wordt met name in gegaan op het unieke karakter van de hoornindustrie die verder nergens in het land te vinden was en de euregionale historie van de textielindustrie.

U kunt onder andere prehistorische bodemvondsten en huishoudelijke voorwerpen bekijken. Ook kunt u er een ingericht klaslokaal vinden uit vroegere tijden. U vindt het museum in het mooie Frerikshuus in Aalten. De naam komt van doctor Harmen Jan Freriks, hij leefde van 1813 tot 1862. Hij was de ‘heel- en vroedmeester’ van Aalten en woonde vele jaren met zijn gezin in dit huis.

De Freriksschure is de oude dorpsboerderij en ook hier te vinden. Hier wordt de Aaltense agrarische ontwikkeling tentoongesteld. U komt er achter hoe boeren hier vroeger werkten en leefden. Zij maakten veel zelf, van bedsteden tot weefgetouwen tot boerenkarren. Bekijk hier ook de zeldzame radmakerij. Een interessant museum voor jong en oud.

Contactgegevens Aaltens Industrie Museum Aalten

Markt 14
7121 CS Aalten
Tel: 0543 – 471 797
E-mail: info@aaltensemusea.nl
Website

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *