1e Nederlandse OPEL Museum Tijnje

1e Nederlandse OPEL Museum Tijnje. Een must voor de liefhebber van het automerk Opel, dat is het 1e Nederlandse OPEL Museum in het Friese Tijnje. De geschiedenis van het museum gaat terug tot eind jaren ’70. Toen begon de Opel oldtimerhobby van Meindert van Wijk.

Geschiedenis 1e Nederlandse OPEL Museum Tijnje

De hobby is uit de hand gelopen en tegenwoordig zijn er zo’n 55 Opel oltimer auto’s te bezichtigen in dit museum in Friesland. Het museum heeft een oppervlakte van 1500 m2 en is sinds 2006 verhuisd naar een nieuw pand aan de Brêgeleane, gevestigd op een klein industrieterrein in Tijnje.

Collectie 1e Nederlandse OPEL Museum Tijnje

Naast oldtimer auto’s zijn er ook Opel kinderwagens te vinden, fietsen, koelkasten en naaimachines. De Opel auto’s die er staan variëren van bouwjaar 1935 tot 1980. Daarnaast zijn er ook nog veel Opel miniaturen te vinden, enkele bromfietsen, andere merken auto’s en aan de wanden vindt u mooie posters en emaille borden.

Toegangsprijzen 1e Nederlandse OPEL Museum Tijnje

€5 per persoon
Controleer toegangsprijzen altijd op de officiële website van het museum.

Openingstijden 1e Nederlandse OPEL Museum Tijnje

April t/m oktober geopend
Zaterdag: 13:00 tot 17:00
Zondag: 13:00 tot 17:00
Tevens gesloten op 1e paasdag en 1e pinksterdag
Controleer openingstijden altijd op de officiële website van het museum.

Contactgegevens 1e Nederlandse OPEL Museum Tijnje

Brêgeleane 1